دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۴۲:۵۸

معاون شرکت ملی نفت:
یک کنسرسیوم بین المللی میدان آزادگان را توسعه می‌دهد

باشگاه خبری فراساحل: معاون شرکت ملی نفت ایران از امضای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان در قالب یک کنسرسیوم بین المللی خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، غلامرضا منوچهری درباره زمان امضای قرارداد نهایی میدان نفتی آزادگان و احتمال امضای آن تا پایان سال 2017 گفت: برای امضای این قرارداد، یک برنامه زمانبندی یک ساله وجود دارد. میدان آزادگان از میدان‌های نفتی ایران است، که در منطقه دشت آزادگان، در فاصله 100 کیلومتری از غرب اهواز قرار دارد. این میدان در سال 1376 در محدوده‌ای به وسعت 20 در 75 کیلومتر، کشف شد. میدان آزادگان از شمال در مجاورت میدان مجنون عراق قرار دارد. حجم ذخیره درجای نفت خام این میدان معادل 33 میلیارد بشکه تخمین زده ‌‌‌‌می‌‌شود.

توسعه یکپارچه میدان نفتی آزادگان
فاز نخست توسعه این میدان نفتی تاکنون در 2 بخش آزادگان شمالی و آزادگان جنوبی انجام شده، اما قرار است، ادامه توسعه این میدان بزرگ نفتی در قالب یک پروژه و در قالب قراردادهای جدید نفتی انجام شود. بر این اساس، چندی است که فرایند برگزاری مناقصه میدان آزادگان آغاز شده که البته هنوز نهایی نشده است. «سیدنورالدین شهنازی زاده»مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن) که مسئولیت توسعه این میدان را عهده دار است، در این باره ‌‌‌‌می‌گوید: 59 شرکت برای حضور در میدان آزادگان اعلام آمادگی کرده بودند که با شرکت‌‌‌‌های دارای صلاحیت مکاتبه شده است. وی افزوده است: با تکمیل اسناد مناقصه، شاهد دریافت پیشنهادات فنی و مالی شرکت‌‌‌‌ها خواهیم بود و سپس یک کنسرسیوم برای توسعه این میدان، تشکیل خواهد شد. 

به گفته وی برای مطالعه میدان آزادگان با شرکت‌‌‌‌هایی مانند توتال، شل، اینپکس ژاپن و نفت و گاز پرشیا، تفاهمنامه‌‌‌‌هایی امضا شده که برخی از آنها نتیجه مطالعات خود را ارایه کرده اند. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه از شرکت‌‌‌‌های متقاضی درخواست کرده ایم پیشنهادات خود را برای تشکیل کنسرسیوم ارایه کنند، یادآور شد: به تدریج مراحل انجام مناقصه انجام و اسناد لازم در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. شهنازی زاده با اشاره به اینکه فرآیند اجرای مناقصات، زمانبر است، گفت: شرکت‌‌‌‌ها پس از تحویل اطلاعات، مدارک فنی و مالی را ارایه خواهند کرد. وی درباره وضعیت کنونی تولید از میدان آزادگان شمالی گفته است: میزان تولید نفت از میدان آزادگان شمالی نیز به 75 هزار بشکه در روز رسیده است؛ تاکنون 1.5 میلیارد دلار از این میدان نفتی درآمدزایی برای کشور داشته ایم، این در حالی است که 2.2 میلیارد دلار برای توسعه آن سرمایه گذاری شده است. 

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره میدان آزادگان جنوبی نیز یادآور شده است: میزان تولید میدان آزادگان جنوبی روزانه 83 هزار بشکه است که تاکنون از میدان نفتی آزادگان 1.2 میلیارد درآمد عاید کشور شده است. بیژن زنگنه وزیر نفت نیز تاکید کرده است: میدان آزادگان در اولویت توسعه میدان‌‌‌‌های نفتی کشور قرار دارد. وی به برنامه‎ریزی برای تعیین تکلیف همه میدان‌های مشترک در دولت دوازدهم اشاره کرده و گفته است: برای توسعه میدان‌‌‌‌های مهمی مانند آزادگان، یادآوران و یاران در غرب کارون، آذر، چنگوله و دهلران در غرب کشور و میدان‎های فراساحلی فرزاد A و فرزاد B، فروزان، سلمان و اسفندیار در حال مذاکره هستیم.

آزادگان، دومین نامزد امضای قرارداد جدید نفتی
در میان میدان‌‌‌‌های نفت و گاز که قرار است در قالب قراردادهای جدید نفتی توسعه یابند، 2 طرح میدان آزادگان و لایه نفتی پارس جنوبی در اولویت قرار دارند. با توجه به اینکه شرکت مرسک دانمارک که خواستار توسعه لایه نفتی پارس جنوبی بود، توسط توتال فرانسه خریداری شده است، فرایند مذاکره درباره توسعه این میدان، کند شده است. بدین ترتیب، میدان آزادگان در صدر توجهات برای تعیین تکلیف قرار گرفته و فرایند برگزاری مناقصه آن نیز به دقت در اجراست. پیش از این، فاز 11 پارس جنوبی، توانست، عنوان نخستین قرارداد جدید نفتی در پسابرجام را عاید خود کند، که به نظر ‌‌‌‌می‌رسد، قرارداد توسعه میدان آزادگان، دومین قرارداد جدید نفتی باشد که در ماه‌‌‌‌های آینده امضا خواهد شد.

در دوازدهم تیرماه 1396 نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد. ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده می‌شود. این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی است که پس از لغو تحریم‌‌‌‌ها امضا شد. بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل ‌‌‌‌می‌دهند.

سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم دارند. این طرح با هدف تولید حداکثری و پایدار روزانه 2 میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود 56 میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز 11 میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی اجرا ‌‌‌‌می‌شود.



  کد خبر : 4417
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :